Hvordan arbejder man bedst muligt hjemmefra?


Mange af os er i stigende grad blevet hjemmearbejdende – hvis ikke på fuldtid, så hyppigere end nogensinde før. Derfor har vi fundet tre gode råd til, hvordan du får det bedste ud af hjemmearbejdspladsen. 

3 gode råd til hjemmearbejde

Adskil så vidt muligt arbejde- og familieliv

Hjemmearbejde er et stort problem for mange, fordi grænserne mellem privatsfæren og arbejdsfæren bliver udvisket. Det kan f.eks. forårsage frustration, hvis du føler, at du hverken kan levere på hjemmefronten eller arbejdsfronten, fordi du hele tiden har et øje på arbejdscomputeren og et øje på familien. Prøv derfor – så vidt muligt – at adskille dit arbejdsliv og dit privatliv, så du kan arbejde koncentreret. Og husk at forveningsafstemme med din chef om, hvad du kan foretage dig derhjemme, så vedkommende ved, hvad han/hun kan forvente og kan planlægge efter det. 

Fasthold rytmen og strukturen i din hverdag

Det er godt at have en form for fast struktur i sin hverdag, da det giver dig et bedre workflow og samtidig kan aflaste dig mentalt. Derfor er det vigtigt, at du forsøger at fastholde nogenlunde samme arbejdsrytme og struktur, som du havde, da du mødte ind på arbejdspladsen. Prøv derfor at arbejde i samme tidsrum, som du ville gøre, hvis du skulle møde på arbejdspladsen – og husk nu også kaffepauserne! Det kan måske være fristende at udnytte den øgede autonomi ved hjemmearbejde, men det kan altså have konsekvenser for dine kolleger og samarbejdspartnere. Hvis du gerne vil arbejde uden for normale arbejdstider, så meld det klart ud til din chef eller kolleger, så de kan planlægge efter det. 

Få en arbejdsstation

Det vil være godt for dit hjemmearbejde, hvis du har mulighed for at indrette en arbejdsstation. Det kan f.eks. være et hjørne i dit hjem eller et skrivebord. Endnu bedre, hvis du kan sætte et helt rum af til det. Det vil nemlig hjælpe med mentalt at sætte dig op til at arbejde, når den nærmeste forstyrrelse ligger og lurer. Når du i stedet sætter dig ved din arbejdsstation, indikerer du over for både dig selv og dem, du bor med, at du arbejder og har behov for at holde koncentrationen. 

Portrait of Nikoline on a black background. She is facing the camera straight on and wearing a denim high-neck dress and silver hoop earrings.

Nikoline Nybo
Konsulent

BA Antropologi og Kaospilot.


Erfaring inden for kulturanalyse og antropologisk metode, projektledelse og procesdesign, organisationsudvikling og facilitering.

Portrait of Louise Marie on a black background. She is facing the camera straight on and wearing a red v-neck jumpsuit.

Louise Marie Genefke
Konsulent

Cand. mag. Marketing & Kommunikation, MA Ledelse og ekstern lektor AU.

Erfaring med ledelse, talent- og organisationsudvikling, facilitering og Employer Branding.